DEN EVIGE TILGJENGELIGHETEN – OG HVA BLIR DET NESTE?

Dagens næringsliv har et stort oppslag lørdag 14. november med tittelen Evig online. Den omtaler smarte telefoner og bærbare pc’er som gjør det enkelt å være pålogget til alle døgnets tider. Ja vi kan faktisk besvare ”sjefens” oppringing mens vi steker pannekaker. Og undersøkelsen det vises til sier at vi liker å ha det sånn.  Artikkelen fokuserer mye på smarte telefoner og nevner Blackberry og iPhone som de fremherskende. Dessuten har nå snart alle husstander innlagt bredbånd. Og dette skaper muligheter til å kunne ”være på” døgnet rundt.

Men at teknologien bidrar til å endre eller utvikle våre arbeidsmetoder er jo ikke noe nytt. Det har den gjort siden tidenes morgen. Jeg kjøpte min første mobiltelefon på 80-tallet. Den veide 10 kilo og kostet 25.000.- kroner. Men jeg kunne ringe med den fra bilen mellom møter eller hvis jeg sto i kø. Altså hadde jeg tilnærmet et kontor i bilen også.

Det som imidlertid slo meg da jeg leste artikkelen er et par viktige forhold. Noen av oss er veldig opptatt av teknologi og må ha det nyeste og raskeste og liker å ligge i forkant av utviklingen med hensyn til å beherske den. Og samtidig bidra til å sette standarder for arbeidslivets utvikling. Men hva med alle dem som ikke har den velutviklete sansen for å ligge i forkant og som bare benytter telefonen til å ringe med og sende sms og sånt?

Som rådgiver på området personlig effektivitet opplevde jeg PC’ens inntog i arbeidslivet. Etter noen år hvor alle hadde en maskin på kontoret og det var store behov for opplæring på dette teknologiske vidunderet, var det at noen smarte bedrifter utviklet ordningen med hjemmepc. Og hva skjedde den dagen mor eller far kom trekkende med dette nye utstyret? Jo, behovet for opplæring og mer utstyr meldte seg. På den måten startet utviklingen mot det vi ser i dag: Det grenseløse arbeidslivet eller den evige tilgjengeligheten.

Er vi i ferd med å skape en ny elite? Mobiltelefoner har lenge vært en ”mannegreie”. If you show me yours I will show you mine!”. Ja vel. Men hva så med den kvinne eller mann som ønske å bruke telefonen til å ringe med og være uforstyrret sammen med familien etter arbeidstid? Bidrar dette til å skape et kastesystem innen den enkelte bedrift? Min bekymring er at teknologien og dens muligheter bidrar til å skape et press, et etter mitt skjønn i mange tilfeller unødvendig press, og at dette vil kunne ha uheldige konsekvenser for både jobb og privatliv.

”Gift med jobben!” Et gammelt og kjent begrep om mennesker som ikke klarer å sette grenser. Vi må være forberedt på at kolleger, venner og bekjente ikke er helt komfortable med at ”sjefen sover på sprekken” i dobbeltsengen. Det må fortsatt være akseptabelt å begrense vår tilgjengelighet og få aksept for det.

Tilbake til hjemmesiden: http://www.pep.no

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>