Halvtidsteoremet – en mulig forklaring på hvorfor vi alltid har liten tid…….

Jeg kom over begrepet “halvtidsteoremet” i et annonsebilag fra Projectplace no. 1 2010. www.projectplace.no I artikkelen heter det at ” Et menneske som er satt til en oppgave er alltid mindre effektiv i arbeidsøktens første halvdel“. Mine erfaringer tilsier at dette langt på vei er riktig. Ved oppstart av en oppgave har vi jo som regel romslig tid til gjennomføringen, med mindre det er en brannsituasjon, og i så tilfelle slipper vi selvsagt alt vi har i hendene. Og fordi vi har så mange andre oppgaver som for lengst har begynt å haste, legger vi den nye oppgaven “på vent”. Så på det tidspunktet vi går ordentlig i gang med oppgaven avdekker vi alle uklarheter, komplikasjoner, relasjoner og faglige utfordringer som forårsaker at tidspresset øker og snarveier velges. Kvaliteten på resultatet blir oftere dårlige og tidsfrister opprinnelig avtalt oversittes.

“Motgiften” må være bedre ferdigheter i å planlegge arbeidsoppgavene, legge disse planene inn i et kalendersystem og beholde oversikten over fremdrift i oppgaven, bl.a. ved hjelp av milepeler, sjekklister og handlingsplaner.

Lykke til!

Tilbake til hjemmesiden: pep.no             Johan Chr. Holst

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>