Konkrete triks for å takle tilgjengelighet i ferien

Forhåpentlig begynner du nå å bli klar for litt ferie. Du har kontroll og oversikt på alle oppgaver, kunder, kollegaer og prosjekter. Men hvordan har du tenkt å håndtere den stadig økende grad av, eller krav til din tilgjengelighet? Hvordan avvikles ferien på ditt kontor lokalt? Hva med de andre kontorene? Hva du avtaler i forkant av ferien for hvor tilgjengelig du skal være, kan i stor grad påvirke hvordan du kan nyte dager med familien foran peisen på hytta eller i skisporet der du farer avgårde, kilometer etter kilometer. Kanskje skal du til sydligere strøk og få kjenne varmen på kroppen…

Så da er det vel bare å se frem til første feriedag. Nå er det en ting som gjelder. Få unna mest mulig oppgaver som du har drøyd i det lengste med å gjennomføre, for nå er det straks ferie, og da skal du ikke bare ha gjort unna oppgaver og prosjekter, du skal også rydde pulten og innboksen, slik at du også er mest mulig klar til å starte på igjen når det nye året er her.

Ferien er her – ny tilgjengelighet

Så kommer dagen, den første dagen i ferien – ah, så deilig! Så kommer kanskje kriblingen, du vet du ikke burde men, du kjenner det i den hånda du pleier å ha smarttelefonen din i… Hvor langt inn i den etterlengtede første feriedagen går du før du begynner å gjøre slik du pleier å gjøre? Godt innarbeidede vaner vet sjelden forskjell på om du har ferie eller om du er på jobb. I hvert fall den første uken. Det er vel derfor også mange hevder at første uken brukes ofte til å komme i feriemodus, andre uken nytes ferien, og den tredje – da begynner vi mentalt å forberede oss på at vi skal starte på jobb igjen. Det er jo heller ikke så rart at det for mange er slik, teknologien som har hjulpet oss til økt tilgjengelighet, har vi også med oss på ferien, eller hva? Og mailikonet på telefonen lyser plutselig rødt, riktignok ganske diskre, men du legger allikevel godt merke til det. Og du legger også merke til at nå står det ikke lenger 7, men 28. 28 nye mail! Og du er bare på den første feriedagen! En del synes dette med jobbmail på ferie er en stressfaktor. Forventer jobben, kollegaene og kundene at du følger med? Forventer de at du svarer? Forventer familien din at du nå endelig er til stede med dem,  for dem? At du faktisk kan være med på å gjøre familieferieting uten at du har smarttelefonen i den ene hånden?

Tilgjengelighet – en kjent utfordring

Vi møter denne problemstillingen stadig vekk hos våre kunder. Vårt beste råd er å sjekke av med din leder hva han eller hun forventer av deg i ferien. Tro det eller ei, men mange ledere vi jobber med ønsker at deres medarbeidere kommer raskt inn i feriemodus, nyter ferien til det siste, og møter opp igjen på kontoret med fulladete batterier og masse gode opplevelser. De vet at dette er sunt, og at det forebygger utbrenthet. Mange ledere legger også opp til at det skal være mulig å få til. De engasjerer ferievikarer, sørger for at det er ferieoverlapping, eller sikrer på andre måter at kjernefunksjonen på avdelingen blir ivaretatt. På den annen side forventer de ofte også at ferierende kollegaer er tilgjengelig på telefon. Ja, det var det jeg visste tenker du kanskje nå, la meg forklare. Dette er nemlig en meget god ting. Avtaler dere forventningene rundt dette før ferien, betyr det nemlig at kontoret kan få tak i deg på tlf eller helst via sms, og gi deg beskjed om at de trenger en (forhåpentlig) kort prat med deg. Så kan du finne et tidspunkt som passer for deg å ringe de tilbake. Har du i tillegg en klar og tydelig fraværsassistent (se blogg 7 mailtips), kan du faktisk unngå å slite ut tommelfingeren på innboksen din, og nyte ferien med visshet om at: om det er behov for deg, så kan du vente en telefon eller en sms om det.

Må ha tilgjengelighet – hvordan?

Har du derimot ingen ferievikar, eller av andre årsaker har en slik jobb at du må være på og følge med, er det et par enkle ting du kan gjøre:

  • Avklar med din leder og familie, at det faktisk er slik (er du sikker på at det er sant at det må være sånn?)
  • Bli enige om at nå tar jeg en “tur innom jobben”, og så gjør du det og ikke noe annet
  • “Vær på jobben” i et avtalt tidsrom, 30 min eller en time, alt ettersom det som behøves, informer de rundt deg om hvor lenge du “er borte”
  • Unngå å sjekke mail innimellom hver gang du tenker at du får en mulighet til det når ingen ser deg. Det skaper bare ubehageligheter og dårlig samvittighet for familiemedlemmer og dårlig samvittighet for de åpnede og halvleste mailene som venter på et svar fra deg. Og helt ærlig, vil du ikke egentlig heller være tilstede i juleselskapet?

PEPworldwide ønsker dine kollegaer, din familie og deg en riktig god og fredelig julefeiring.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>