Gjenbruk av huskelister = sjekklister

De mest anvendte huskelister vi kjenner er de som flybesetningen gjennomgår før hver eneste ”takeoff”. Og hvorfor gjør de nå det? De har jo sikkert gjort de samme grepene mange hundre ganger!

Forklaringen er ganske enkel: Hjernen er en dårlig notatblokk! Den er ikke til å stole på når det gjelder å huske ting eller gjenskape tanker og informasjon ”på kommando” eller når vi trenger informasjonen. Jeg har lest et sted at hjernen i beste fall kan håndtere inntil seks forskjellige informasjoner samtidig i betydningen samme type oppgave. Men går jeg for å handle på super’n ville jeg ikke ta sjansen på å huske alt jeg skal kjøpe. Derfor går de fleste rundt i disse dager med lange lister i handlevognen. Ja mange har skrevet listene inn på mobilen eller de ringer hjem for å be noen sjekke i kjøleskapet hva som mangler.

Og nå kommer jeg til poenget. Hvorfor ikke gjenbruke disse listene ved neste anledning av samme type? De aller fleste av oss reiser en del og det betyr forberedelser, pakking av bagasje, huske forskjellige håndgrep som å slå av strykejernet (klassiker hvis man driver med den slags), stoppe aviser, låse taerrassedøren etc. etc.

I forbindelse med julen er det tusen ting som man skal huske å gjøre og lister skrives igjen og igjen og igjen. Julen kommer jo tilbake hvert år! Hvorfor ikke bruke listene om igjen som sjekklister som stadig blir bedre? Noen elementer faller bort og nye kommer til. Julekortlister, (sorteringskriterium i MS Outlook for øvrig), presanglister, bestillingslister i butikker etc. etc. Og her er gevinsten: Vi trenger ikke tenke de samme tankene hvert eneste år, med fare for å glemme noe! Og juleforberedelsene er mye mer kontrollerte og med et lavere stressnivå.

Og hva med alle oppskriftene på julemat og – kaker som bare benyttes en gang i året? Hvorfor ikke samle sjekklister, juleoppskrifter, lister over julekortmottakere og annen julerelatert informasjon i en perm  under mottoet alt på ett sted og gjennfinnbart?

På internett fant vi denne lille filmsnutten som så tydelig beskriver ideene våre, som er gjennomprøvd i mange år.

Smarte juleforberedelser

Tilbake til hjemmesiden:  Her                PEPworldewide – Norge

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>